latinica  ћирилица
10/01/2018 |  18:49 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Голужа: За Србе нема аплауза

Хрватска и Србија у петак од 20.30 сати у сплитској "Спаладиум арени" играју први меч на Европском првенству.
Хрватска и Србија, ЕП рукомету - Фото: Getty Images
Хрватска и Србија, ЕП рукометуФото: Getty Images

"Балкански класик", како овај меч зову домаћини такмичења, увијек има додатни набој, а Славко Голужа, селектор Хрватске из 2012. године, када је освојена бронзана медаља на Евру у Београду, тврди да Србија неће бити дочекана аплаузом.

"Утакмица са Србијом ни играчима није баш као свака друга, посебан је то набој. Наши момци су велики емотивци, страшно се празне и сигурно ће бити и физички и психички испражњени. Али треба те емоције знати контролисати. Сигурно их на трибинама нећемо дочекати аплаузом, али очекујем да нико никога неће гађати кованицама и флашама као што је био случај у Београду", рекао је за Н1 Славко Голужа.

Бивши хрватски репрезентативац и селектор и те 2012. године давао је запаљиве изјаве.

"Шта да кажем... Живио сам за прво мјесто овдје у Србији. Живио сам за то да овдје свира 'Лијепа наша'. То би био поклон за све оне који су патили у рату. То нам је био циљ", рекао је Голужа послије побједе у борби за треће мјесто.

Полицијска управа сплитско-далматинска издала је саопштење у којем упозорава навијаче шта неће бити дозвољено у "Спаладиуму" и његовој околини.

"У петак од 15 сати биће успостављена потпуна блокада саобраћаја према Спаладиум арени. Забрањен је улазак и боравак у простор објекта у алкохолисаном стању, уношење пиротехничких средстава, маскирање лица капом или марамом, уношење и истицање транспарената, застава или других ствари с текстом или сликом, знаком или другим обиљежјем којима се исказује мржња или насиље на темељу расне, националне, регионалне или вјерске припадности".

Полиција упозорава и на ове ствари:

"Забрањено је пјевање пјесама или добацивање порука чији садржај исказује мржњу или насиље на темељу расне, националне, регионалне или вјерске припадности и бацање предмета у такмичарски простор", пише у саопштењу полиције.

Извор: Б92