latinica  ћирилица
11/01/2018 |  13:46 | Аутор: РТРС

Нејасно зашто је Диковићу ускраћена виза за САД

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да му није јасно зашто је америчка Амбасада у Београду одбила да изда визу начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Љубиши Диковићу за улазак у САД како би учествовао на Конференцију начелника генералштабова о борби против насилних екстремистичких организација.

Вулин је истакао да је генерал Диковић храбар и частан официр којим се Војска Србије поноси, те да ништа у његовом ратном путу и животу не може бити разлог да он не добије визу за путовање у САД, саопштено је из Министарства одбране.

"Ми нисмо добили званично објашњење зашто је то тако, тражили смо га, тражимо га и тражићемо поново од Амбасаде САД у Србији. Са великим нестрпљењем очекујем да нам се каже како је могуће да је генералу Диковићу ускраћена виза за путовање које су тражили амерички домаћини, а не за путовање које је тражио он или Војска Србије", рекао је Вулин.

Он је поручио да је Војска Србије поносна на Диковића и да не може да разумије такав однос.

"Таква одлука се лоше одразила на наше војно-војне односе, таква одлука не доприноси нашој сарадњи, таква одлука оставља један лош траг", оцијенио је министар.

Иразио је наду да ће САД размотрити своју одлуку, не зато што генерал Диковић хоће или неће да путује, већ зато што је то однос према првом човјеку Војске Србије и однос према Војсци Србије у цјелини.

"Док се то не ријеши, бојим се да ће таква одлука и даље изазивати негативне последице", поручио је Вулин.

Извор: СРНА