latinica  ћирилица
11/01/2018 |  18:47 | Аутор: РТРС

Бањалучко студентско позориште: Роки хорор шоу отвара нову сезону

Бањалучко студентско позориште у новој сезони под називом "Повратак отписаних" припрема представу "Роки хорор шоу" у режији Александра Пејаковића, која ће премијерно бити изведена 19. фебруара.
Бањалучко студентско позориште - Фото: Глас Српске
Бањалучко студентско позориштеФото: Глас Српске

Директорица Студентског позоришта Бојана Томашевић најавила је да ће у 42. сезони осталих пет представа са редовног репертоара "ЛИФЕ", "Дванаест звјездица", "Млијеко", "Студентски павиљон" бити извођене на гостовањима и фестивалима широм Европе и свијета.

- У 2018. години планирано је и додатно опремање "Подрум сцене" и у том смислу се недвосмислено очекује подршка, како јавног тако и приватног сектора - каже Томашевићева.

Она подсјећа да је ово позориште у 2017. години, када је прославило четрдесет година постојања, реализовало четири премијере.

Студентско позориште је прошле године учествовало на више од 15 фестивала на којима је освојило 20 награда, од којих је најзначајнија "Сребрни витез" из Москве.

У 41. сезони успостављена је и професионална сцена и то премијером представе "Млијеко" у режији Слободана Перишића.

- Захваљујући првенствено прослави јубилеја, те учесницима и публици фестивала "Кестенбург" Студентско позориште протекле године је реализовало 170 догађаја, а имало је више од 22.000 гледалаца, што је највише, анализирајући претходних осам сезона, од када су на челу управе здружено дјеловали директор Горан Јокић, предсједник Скупштине Александар Пејаковић и предсједник Управног одбора Милан Лепер - рекла је Томашевићева.

Претходна сезона је завршена 29. децембра 2017. године премијером представе "Пакао" у режији Бојане Томашевић.

Извор: Глас Српске