X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/01/2018 |  22:43 ⇒ 12/01/2018 | 08:42 | Извор: РТРС

У Бијељини премијера документарног филма "Код пријатељства"

У Бијељини је вечерас премијерно приказан документарни филм "Код пријатељства", урађен у копродукцији удружења из Русије и Републике Српске.
Бијељина-премијера филма "Код пријатељства" - Фото: РТРС
Бијељина-премијера филма "Код пријатељства"Фото: РТРС

Овај међународни пројекат је прича о јаким везама Русије и Републике Српске, и поручује да је будућност братских држава у рукама наше дјеце. Филм је приказан у културном центру Епархије зворничко-тузланске, и побједник је конкурса “Православна иницијатива“.

У филму је представљен живот дјеце узраста од 14 до 16 година из Русије и Републике Српске која су, боравећи једни код других, упознали историју и културу братских земаља.

Режисер филма Код пријатељства Надежда Жребило каже да није постојао сценарио током снимања, већ да су се трудили да само пренесу емоције дјеце током њиховог боравка у Азову и Бијељини.

Аташе за културу Амбасаде Руске федерације у БиХ Ана Ивљева рекла је да нису битни специјални споразуми и добри односи институција да би се видјело колико су Руси и Срби повезани.

"Код пријатељства" побједник је међународног конкурса који су заједнички реализовали Удружење из Азова са Удружењем српско-руског пријатељства "Завјет" из Бијељине.

Након Бијељине, филм ће бити емитован и у Београду 14. јануара, а у плану је да буде на репертоару филмског фестивала "Златни витез" у Москви.