latinica  ћирилица
06/02/2018 |  09:11 ⇒ 10:00 | Аутор: РТРС

Оптужени за малверзације у РУГИП-у негирали кривицу

Александар Деурић, помоћник директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП), и његових троје радних колега, који су оптужени за вишемилионске малверзације на штету града Бањалука, негирали су јуче кривицу у бањалучком Окружном суду.
Ухапшен па постао начелник  (Фото:Владимир Стојаковић) -
Ухапшен па постао начелник (Фото:Владимир Стојаковић)

Оптужницом, уз Деурића, обухваћени су и Драган Груловић, начелник Одјељења за надзор у РУГИП-у, те раднице РУГИП-а Дорис Кременовић и Жељка Милинковић, и ускоро им почиње суђење. Они се терете за криминал у износу од 7,43 милиона марака. Оптужени су за злоупотребу службеног положаја у предметима "Наш дом" и "Грађа", односно трговину утицајем у предмету "Варница Марија".

Јуче је у судници прочитан нови податак - да је Груловић, који је у вријеме хапшења, у октобру прошле године, био шеф Подручне јединице РУГИП-а Бањалука, у међувремену именован за начелника Одјељења за надзор у РУГИП-у.

Првом тачком оптужнице обухваћени су Деурић, Груловић и Кременовићева. Они су, како их терете, од 1. децембра 2015. до 21. априла прошле године, у намјери да фирми "Наш дом" прибаве имовинску корист, искористили службени положај и прекорачили границе овлаштења.

Друга тачка оптужнице односи се на предмет "Грађа", а њом су обухваћени оптужени Груловић и Кременовићева.

Трећом тачком оптужнице, како је објављено, Груловић и Милинковићева оптужени су да су договарали обуставу истраге у предмету "Варница Марија", коју је водило Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Извор: Независне новине