latinica  ћирилица
06/02/2018 |  12:50 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Потребна помоћ за лијечење Анастасије Кокоруш

Једанаестогодишњој Анастасији Кокоруш из Дервенте, која од пете године болује од мишићне дистрофије, потребно је 30.000 евра за лијечење у Новом Саду.
Једанаестогодишња Анастасија Кокоруш из Дервенте - Фото: СРНА
Једанаестогодишња Анастасија Кокоруш из ДервентеФото: СРНА

Могућност за Анастасијино изљечење је трансплантација матичних ћелија које су родитељи Живана и Милан сачували од другог дјетета које су добили прије пет мјесеци, а које одговарају дјевојчици.

Живана каже да је термин за трансплантацију заказан 15. фебруара у Клиници "Ортом" у Новом Саду.

"То је први од укупно три термина која морамо проћи. Све интервенције морају бити урађене у року од стотину дана, а свака трансплантација ће коштати између 7.500 и 10.000 евра. Немамо могућност да све платимо, јер сам и ја обољела од епилепсије. Рађајући друго дијете, ризиковала сам властити живот, али жељела сам да помогнем својој кћеркици. Потребна је помоћ свих добрих људи", каже Живана.

Уплате се могу вршити на жиро рачун 5550088150668872 који је код Нове банке отворен на име Живана Кокоруш. Могуће су и уплате из иностранства.

Родитељи истичу да су од локалне заједнице добили помоћ за алтернативни смјештај у којем бораве, а Коло српских сестара "Царица Милица" им је, уз помоћ хуманих људи, новчано помогла да сачувају матичне ћелије.

Извор: СРНА