latinica  ћирилица
06/02/2018 |  14:45 | Аутор: РТРС

Борићу се да Партизан не оде у стечај!

Остоја Мијаиловић, предсједник Кошаркашког клуба Партизан, открио је садржај пријетеће поруке коју је добио због појединих података изнијетих у јавност.
Остоја Мијаиловић - Фото: РТС
Остоја МијаиловићФото: РТС

Дио навијача замјера Мијаиловићу то што је члан политичке партије на власти.

- Да ли навијачи воле Дуду Ивковића и Душка Вујошевића? Воле! А, њих двојица су отворено подржала Драгана Ђиласа и то им нико не замјера. Никада нећу злоупотребити функцију предсједника Партизана да би с тог мјеста подржао Александра Вучића" - тврди Мијаиловић.

- Изнио сам неки податак и прије неки дан ми је стигла претећа порука да ће ми запалити сву имовину са не знам колико бензина... Па, да ли заиста мисле да се ја тога плашим? Па, да је тако не бих ово радио. Постоје разни интереси, стварају се непријатељи када сте на оваквој позицији - рекао је Мијаиловић.

Први човјек црно-бијелих је причао и о Партизановом дугу и борби да клуб ни по коју цијену не оде у стечај.

- Партизанов рачун је коначно недавно одблокиран послије 90 дана. Дуг је седам милиона евра, а једна банка је највећи појединачни повјерилац са 1,36 милиона. Затим је ту и Пореска управа са 85 милиона динара, од којих је 50 милиона камата. Дуг према играчима и тренерима је око три милиона евра, међу којима има много нереалних потраживања. Као што није реално и да нам држава помаже, а да ми не плаћамо порез. За мене је то неприхватљиво - навео је он.

Предсједник Партизана очекује да клуб ускоро добије спортског директора.

- Преговарам са Николом Лоначаром. Сваки дан причамо. Он гледа како да раскине уговор који има са једном телевизијом на којој ради годинама. Лончар је мој приједлог, биће моја одлука, имам с њим велике амбиције и ријеч је великом поштоваоцу Партизана - каже Мијаиловић.

Он тврди да нико од повјерилаца неће бити изигран.

- Борићу се да платимо све обавезе. Нећу дозволити да Партизан насилно уђе у УППР, стечај, да превари разноразне повјериоце. Мени не пада на памет да урадим то на начин на који је урадила Црвена звезда. Нећу тако да каљам моје име и презиме. Да урадим сад УППР, да не платим никоме ништа и да новац који имамо уложимо у играче и будемо ту негдје, егал, са Црвеном звездом... Није то праведно - сматра он.

Он је открио када је Партизан почео да посустаје.

- Партизан је 2013. године изгубио корак са временом. Омча око врата му је био неки нереалан кредит. И сада је највећи проблем дуг према банци. Када то ријешимо, као и дуг за порез - преполовићемо дуг. Имамо доста играча и спортских радника који ће отписати дуг, направили су добре каријере на имену Партизана и спремни су да помогну - увјерен је први човјек Партизана.

Извор: Б92