latinica  ћирилица
06/02/2018 |  16:42 ⇒ 19:00 | Аутор: РТРС

Ученици из Зворника награђени у Љубљани (ВИДЕО)

Ученици зворничког Средњошколског центра "Петар Кочић" освојили су двије сребрне награде на Фестивалу туризма који је одржан у Љубљани.
Награђени ученици - Фото: РТРС
Награђени ученициФото: РТРС

На такмичењу су учествовале 42 школе из Словеније, БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе и Италије, а Зворничани су се представили пројектима "Град у бојама" и "Златне руке" и одушевили посјетиоце.

Ученици зворничког Средњошколског центра на најљепши начин су представили културне догађаје и установе у свом граду и оно што Зворник има да понуди туристима.

- Ми смо се потрудили да прикажемо нешто и наших златних руку. Овај, тамо смо понијели материјал који смо ми сами направили и представили га, али смо такође понијели и нешто ручних радова, каже Кристина Илић, ученица.

- Сматрам да је ово једно превелико искуство за нас, самим тим што смо имали могућност да упознамо друге културе и да остваримо разна пријатељства, напомиње Ана Бошковић, ученица.

На Фестивалу зворничку школу представљало је 14 ученика и двије професорке. Сви они су се потрудили да у лијепом свјетлу представе свој град и Републику Српску.

- Успјешно смо се представили. Освојили смо двије сребрне медаље, дјеца су се заиста потрудила, оставила су добар утисак, као и свих ових претходних година када смо учествовали на сајму, истиче Елизабета Јевтић, професор економске групе предмета.

Одлазак Зворничана у Словенију подржало је ресорно министарство и Градска управа.

- Оно што је изузетно значајно, овај пут смо носили и дидактички материјал за предшколске установе и покушали им кроз игрицу приказати на најбољи начин како треба упознати Републику Српску, њене градове, истиче Биљана Писић, директорица Средњошколског центра "Петар Кочић" Зворник.

У оквиру посјете Словенији, зворничка делегација је два дана боравила и у братском граду Сежани, а слободно вријеме искористили су да обиђе Љубљану и Трст.