latinica  ћирилица
06/02/2018 |  18:37 | Аутор: РТРС

Спортска дворана "Невесињка" од сутра у функцији

Прва фаза реконструкције и санације Спортске дворане "Невесињка" успјешно је реализована иако се радило у тешким временским условима, а ученици и спортисти могу започети са спортским активностима већ сутра, потврдио је начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић.
Спортска дворана "Невесињка" - Фото: СРНА
Спортска дворана "Невесињка"Фото: СРНА

Авдаловић је рекао да су динамика и квалитет радова за сваку похвалу и додао да се радови настављају на прољеће чим буду доступна средства Владе Републике Српске и Фонда за заштиту животне средине Републике Српске.

Према његовим ријечима, задатак друге фазе радова за коју је израђена техничка документација јесте да унаприједи енергетску ефикасност објекта.

"Друга фаза радова односи се на изградњу котловнице, постављање машинских инсталација и опреме за гријање, проширење трибина, измјену спортског пода ако се испостави да постојећи није добар и уређење околног простора око дворане", рекао је Авдаловић.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић рекао је да су завршени готово сви грађевински радови предвиђени за реконструкцију и санацију спортске дворане и да још остају керамичарски и молерски радови.

"Дворана ће бити дјелимично пуштена у функцију од сутра када ће је моћи користити ученици СШЦ `Алекса Шантић` и спортски клубови, а остали корисници након што буде завршена у цјелости. Улазиће се на споредним улазима, а главни је затворен до завршетка помоћних просторија, санитарних чворова и туш кабина, што је планирано за реализацију за петнаестак дана уколико временски услови дозволе", појаснио је Шиљеговић.

У прву фазу реконструкције и санације дворане утрошено је око 450.000 КМ из кредитних средстава, а радове је изводио Конзорцијум предузећа "Криваја ТМК" из Завидовића и "Херц градња" из Билеће.

Извор: Срна