latinica  ћирилица
06/02/2018 |  22:41 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

Влада Српске показала да има слуха за апеле привредника

Удружење радника угоститељства и туризма Републике Српске поздравило је одлуку Владе Српске да се из скупштинске процедуре повуче Нацрт закона о забрани пушења и изражава наду да ће у наредном периоду заједно са Владом помоћи у креирању новог законског рјешења.

У саопштењу из овог удружења наводи се да је одлуком да повуче из скупштинске процедуре нацрт закона који предвиђа потпуну забрану пушења у свим угоститељским објектима, Влада Републике Српске показала да има слуха за апеле привредника.

"У претходном периоду смо јасним економским анализама и искуствима из земаља региона и ЕУ показали представницима власти у Републици Српској да овакав закон не штити никога и да би, дугорочно гледано, од њега сви имали више штете него користи", рекао је предсједник удружења угоститеља Републике Српске Жељко Татић.

Он је изразио задовољство позитивном реакцијом, као и наду да ће у наредном периоду, док се врши дорада закона, угоститељи, трговци и привредници бити у прилици да дају свој допринос те да, заједно са Владом Републике Српске, помогну у креирању законског рјешења које ће испуњавати свој циљ, заштитити здравље становника, а с друге стране неће завити привреду у црно.

"Компромисна рјешења су та којима тежимо", закључио је Татић.

Извор: Срна