latinica  ћирилица
07/02/2018 |  10:31 ⇒ 10:39 | Аутор: РТРС

Јуниори Јунајтеда и Бродарца играју данас у Београду

Фудбалери Бродарца дочекују вечерас од 18.30 часова велики Манчестер Јунајтед у 1/16 финала Омладинске Лиге шампиона.

Игра се само једна утакмица, дакле нема реванша у Енглеској, па побједник меча у Београду иде у осмину финала. Уколико буде неријешено послије 90 минута, одлука ће пасти у пенал серији.

Огроман мотив играчима српског шампиона уочи меча на ТЦ Стадион послао је и везиста Манчестер Јунајтеда Немања Матић.

- Честитам вам на досадашњим играма. Сигуран сам да ћете дати све од себе. Ако остварите добар резултат, водим вас на ручак првом приликом када дођем у Београд. Пуно среће и освјетлајте нам образ - рекао је Матић.

Јунајтед са клупе предводи члан чувене генерације из 1992. године са којом је Алекс Фергусон доминирао годинама у Енглеској, али и у Европи – Ники Бат.

- Ово је велики дан и велики догађај за све нас у Бродарцу, у Србији и у Београду. Недјељама се припремамо за гостовање Манчестер Јунајтеда. У клубу смо годинама васпитавани да поштујемо ривала све до тренутка када треба да почне утакмица. Ово је прилика која ће се нама у клубу пружити можда само једном у каријери и желимо да је искористимо на најбољи начин - рекао је капитен Бродарца Милош Тошески.

Бродарац је на путу до историјског меча са "Црвеним ђаволима" елиминисао израелски Макаби Хаифу (1:1, 1:0) и грузијски Субарталом (1:1, 2:2).

Јунајтед је играо у групној фази паралелно са сениорском ЛШ, био је други у Групи А са истим бројем бодова као Базел (11), али слабијом гол разликом, а испред Бенфике и ЦСКА.

Кључни играчи "Ђавола" су најбољи стријелац Џошуа Бохуи (четири гола на шест утакмица и једна асистенција), те Ангел Гомез (два гола и асистенција) који је ове сезоне дебитовао и за први тим код Жозеа Муриња у ФА Купу. Голу често пријети и везиста из Белгије Инди Бунен.

У осмину финала јуче су се пласирали ПСЖ и Фејенорд, који су се прикључили освајачима група из ЛШ стазе Базелу, Бајерну, Челсију, Барселони, Ливерпулу, М. Ситију, Порту и Тотенхему.

Жријеб осмине финала ЛШ је на програму 9. фебруара.

Извор: Б92