latinica  ћирилица
07/02/2018 |  10:37 | Аутор: РТРС

Куртоа: Желим у Реал, плакао сам кад сам напустио Мадрид

Голман Челсија Тибо Куртоа изјавио је да је веома везан за Мадрид и директно позвао управу Реала да реагује и оствари трансфер на љето.
Тибо Куртоа (фото: www.rtbf.be) -
Тибо Куртоа (фото: www.rtbf.be)

Белгијски чувар мреже је прије повратка у Челси три сезоне са великим успјехом бранио за мадридски Атлетико и често је истицао да би волио да се врати у пријестоницу Шпаније гдје му је и даље породица.

"Моја лична ситуација је везана за Мадрид, жена и двоје дјеце ми тамо живе. Стално ми причају да им недостајем и кад год имам прилику одем у Шпанију. Није то лако... Срце ми је у Мадриду, што је логично. Уколико ме Реал хоће нека контактира Челси и видјећемо", рекао је Куртоа за магазин "Sport foot".

Он је открио да му је тешко пао одлазак из Шпаније, али да је професионалац и да је фокусиран на обавезе у Челсију.

"Волим Шпанију, град, провео сам одличне три године и тамо постао човјек. Стекао сам много пријатеља и плакао кад сам отишао из Атлетика, у Лондону је много хладније. Ипак, сада се осјећам добро", рекао је он.

Куртоа већ дуже вријеме преговара са Челсијем око новог уговора, пошто му садашњи истиче за годину и по дана, али за сада нема помака.

"Уколико је Реал заинтересован моја породична ситуација може да утиче. Причаћу са управом око уговора овог мјесеца, нема журбе. Потписао бих нову сарадњу", закључио је.

Куртоа је под уговором са Челсијем још од 2011. године, бранио је 141 утакмици и био дио тима који је освојио двије титуле Премијер лиге и Лига куп.

Извор: Танјуг