latinica  ћирилица
07/02/2018 |  14:02 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

ОЦ Јахорина обара све рекорде (ВИДЕО)

Олимпијски центар Јахорина у овој зимској сезони обара све рекорде, укупан број скијаша повећан је готово за 50 одсто у поређењу са прошлом сезоном, а приходи само од продаје карата већи су за 90 одсто, рекао је директор Центра Дејан Љевнаић, истичући да је Јахорина у експанзији и да је циљ да њен потенцијал буде максимално искоришћен.
ОЦ Јахорина обара све рекорде - Фото: СРНА
ОЦ Јахорина обара све рекордеФото: СРНА

Љевнаић је на конференцији за новинаре истакао да су за седам дана фебруара имали три пута више скијаша него претходне зимске сезоне.

- До данас смо имали више од три и по хиљаде дјеце из локалних самоуправа која су користила бесплатно скијање - рекао је Љевнаић и додао да свакодневно имају од двије до три групе дјеце.

Он је навео да ове године имају и нове приходе од 62.000 КМ од ски-школе, да су приходи од маркетинга повећани 20 пута, те да су за три пута повећани приходи од броја продатих карата на ски-полигону и ски-вртићу који су отворени ове године.

Љевнаић је рекао да је Јахорина вратила олимпијски сјај и истакао да у томе не би успјели без подршке предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједнице Владе Жељке Цвијановић, Владе, локалних самоуправа, а и медија који су помогли у промоцији.

Он је истакао да се Јахорина од других ски-центара разликује по добрим домаћинима и најбољем односу комплетне понуде, односно цијене и квалитета.

Љевнаић је најавио да ће 9. фебруара на Градској пијаци Пале, заједно са Туристичком организацијом града Источно Сарајево, бити организован ноћни маркет под називом Олимпијада 84 током којег ће бити промовисан Фестивал Егзит 84.

Према његовим ријечима, од 22. до 25. фебруара и од 1. до 4. марта биће организовани топ-ски викенди са попустом од 20 одсто на ски-карте.

Љевнаић је истакао да се увелико припремају и за Егзит фестивал, од 15. до 18. марта, за који влада велико интересовање и већ је продато око 7.000 улазница, те подсјетио да је Јахорина прошле године 15. марта била празна.

Свјетски шампион у џудоу Немања Мајдов најавио је за 17. фебруар хуманитарну трку "Скијај за живот", за помоћ у лијечењу Петре Петровић која има тумур на бубрежној жлијезди, Лоле Меденица која болује од церебралне парализе и Анђеле Јанковић која има тумур на мозгу.

Мајдов, који је амбасадор трке, рекао је да ће трка бити одржана на стази Пољице те позвао што више људи да се пријаве или купе мајице, да би помогли овој дјеци.

Он је навео да ће 15. фебруара сви заинтересовани моћи да се пријаве на платоу Пољице и у хотелима Бистрица, Термаг и Вучко, а најнижа уплата за пријаву је 20 КМ, док они који не желе да се скијају могу купити промотивне мајице по цијени од 20 КМ.

Предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек рекао је да на половини туристичке сезоне већ имају 66 дана скијања, што је изузетан резултат, те изразио наду да ће испунити обећано да на Јахорини имају 150 дана за скијаше.

Елек је нагласио да је ово, након 12 година, прва сезона да Олимпијски центар Јахорина послује позитивно.

Одговарајући на питање Елек је рекао да је безбједносна ситуација на Јахорини на задовољавајућем нивоу и да о томе најбоље могу да говоре туристи.

Извор: СРНА