latinica  ћирилица
07/02/2018 |  14:07 | Аутор: РТРС

Конте све ближи разлазу са Челсијем?

Све је извјесније да ће Антонио Конте добити отказ у Челсију, иако он истиче да не осјећа притисак и одбија да поднесе оставку.
Антонио Конте (фото: www.mirror.co.uk) -
Антонио Конте (фото: www.mirror.co.uk)

Челси је четврти у Премијер лиги са чак 19 бодова иза лидера Манчестер Ситија, а није прошло ни годину дана од освајања титуле.

Ако Италијан добије отказ, наставиће се необична традиција у Премијер лиги, јер би он био трећи менаџер у низу који је добио отказ у сезони након освајања титуле.

- Нисам забринут за свој посао. Дајем 120 одсто свакодневно. Ако то није довољно, клуб може да донесе другу одлуку. Сваког дана и на свакој прес конференцији ме питате да ли сам забринут. Не, нисам забринут - рекао је Конте.

Претходно је Клаудио Ранијери отпуштен осам мјесеци након историјске титуле са Лестер Ситијем, а сезону раније је опет Челси отпустио менаџера који му је донео трофеј – Жозеа Муриња.

Укупно гледано, послљдњих пет шампиона су мијењали менаџере већ у наредној сезони, јер је прије Муриња Мануел Пелегрини напустио Манчестер Сити, прије њега се Алекс Фергусон пензионисао након посљедње титуле Јунајтеда, а све је почело од Роберта Манчинија који је отпуштен након титуле са Ситијем.

У међувремену, спекулише се ко ће наслиједити Контеа на клупи "плаваца", а нови "фаворит" је Луис Енрике.

Како тврде поједини медији, Шпанац се наводно већ договорио са Романом Абрамовичем о преузимању лондонског клуба, а након дебакла Челсија у Вотфорду у понедјељак (4:1).

Енрике је без посла откако је напустио Барселону на крају прошле сезоне, а у међувремену је одбио понуду да преузме Севиљу.

Извор: Агенције