latinica  ћирилица
07/02/2018 |  15:57 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

Приједор: Одборници указали на потребу дежурне апотеке у ноћним часовима (ВИДЕО)

На сједници Скупштине града Приједора указано је на проблем што у ноћним часовима у овом граду нема дежурне апотеке. Градоначелник каже да је за ове намјене потребно 109.000 марака и да ће се радити на рјешавању овог проблема.
Скупштина града Приједор - Фото: РТРС
Скупштина града ПриједорФото: РТРС

Разматран је и приједлог рјешења о именовању Савјета за израду измјене дијела Регулационог плана „Љубија“ на територији Приједора и Оштре Луке.

Циљ измјена дијела регулационог плана на Централним рудиштима љубијског копа је обезбјеђење биомасе за потребе „Топлане“.

Одборници ПДП-а указали су на проблем недостатака дежурне апотеке у ноћним часовима.

Далибор Грабеж, одборник ПДП-а нагласио је да Приједор, за разлику од Дубице, која је доста мањи град, нема дежурну апотеку ноћу.

У градској управи кажу да је за шалтерску продају и плате радника дежурне апотеке, неопходно годишње обезбиједити 109.000 марака, док из Градске апотеке поручују да је ноћно дежурство непотребно и финансијски неоправдано.

"Да постоји иједан проценат тог економског интереса да се било шта може искалкулисати у том ноћном дежурству, будите сигурни да би ми одавно сви дежурали", рекао је директор ЈЗАУ "Градска апотека" Милан Кубат.

На овој сједници први пут је коришћена нова опрема за тонско и видео праћење засједања, попут оне у Парламенту Српске.