latinica  ћирилица
07/02/2018 |  16:42 | Аутор: РТРС

Нови Град: Пројекти заштите од поплава вриједности 700.000 КМ

Директор Јавне установе "Воде Српске" Милан Кикић изјавио је да су ове године у Новом Граду планирана три пројекта у области заштите од поплава вриједности 700.000 КМ.
Нови Град - Фото: СРНА
Нови ГрадФото: СРНА

"Ријеч је о пројектима рехабилитације црпне станице град, уређење корита ријеке Уне и потока Туњица који ће бити финансирани из кредитних средстава Европске инвестиционе банке", рекао је Кикић након састанка са руководством општине Нови Град.

Он каже да је на састанку разговарано и о другим активностима које се тичу уређења корита ријека Уне и Сане.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је да у овој општини, која је на ушћу ријека Уне и Сане, постоји реална опасност од поплава.

"Наш систем заштите од поплава датира из педесетих година прошлог вијека и зато су нам важна ова улагања. Важно је да ће током ове године бити реконструисана препумпна станица, што је основ система заштите", рекао је Дрљача.

Он је навео да је у плану изградња помоћног система у насељу Ограде.

У Новом Граду су 2015. године, у сарадњи са Јавном установом "Воде Српске", реализовани пројекти санације обалоутврде ријеке Уне вриједности 249.301 КМ, приступне рампе висећег моста Петаковац-Витасовци вриједности 44.203 КМ, као и реконструкција пјешачке стазе уз кејски зид вриједности 100.000 КМ.

Извор: Срна