latinica  ћирилица
07/02/2018 |  21:37 ⇒ 21:38 | Аутор: РТРС

Бајерн овјерио Топ 8, повратак Лучића, Будућност побиједила Цедевиту

Минхенски Бајерн, који са клупе предводи Александар Ђорђевић, пласирала се у Топ 8 фазу Еврокупа.

Баварци су у шестом, посљедњем колу групе Ф славили у узбудљивом мечу против Лијетувос Ритаса – 87:85.

Гости су до побједе дошли захваљујући Данилу Бартелу, који на десет секунди до краја удара рампу Крису Крамеру, пошто је овај ухватио намјеран промашај Лукаса Маврокефалидиса са линије за слободна бацања, да би тријумф оверио Џаред Канингем из пенала.

Управо је Канингем био најефикаснији са 23 поена, Девин Букер додао је 18, Мајк Цирбес 14, а Бартел 11. Наш Стефан Јовић провео је нешто више од двадесет минута на паркету и за то време забиљежио два поена (1/1 за два, 0/3 за три), четири асситенције, три скока и двије украдене лопте.

Истовремено, оно што може да радује селектора и навијаче Бајерна, односно Србије јесте повратак Владимира Лучића. Српски репрезентативац није играо, али се по први пут послије готово троипомјесечне паузе нашао у протоколу за меч.

С друге стране, Крамер је био најефикаснији са 18 поена, а имао је и десет асистенција и шест ухваћених лопти. Тревис Петерсон и Рокс Гиедраитис додали су по 15, док је Маврокефалидис убацио 12.

За место иза Бајерна и пролаз међу осам најбољих бориће се Торино и Зенит из Санкт Петербурга у директном дуелу од 20.45.

У истом термину, у оквиру групе Х, састали су се Уникс и Лимож, а домаћин је такође обезбиједио пролаз у наредну фазу такмичења – 88:78.

Уникс је предводио Џамар Смит са 16 поена и четири скока, док је наш Данило Анђушић забиљежио 12 поена (3/5 за два, 1/3 за три), пет скокова и три асистенције.

У резултатски неважном мечу, Будућност је савладала Цедевиту у групи Г 84:52, али је загребачки клуб славио у далеко важнијем дуелу претходног викенда у АБА лиги.

Црногорски састав предводили су Суад Шеховић са 14, односно Кајл Гибсон и Кајл Лендри са по десет поена, док је код гостију двоцифрен био само Роко Лени Укић са такође десет.

Будућност је и прије овог меча обезбиједила друго мјесто, уз стопроцентну Локомотиву Кубањ Саше Обрадовића, која је славила и на гостовању Тренту 74:71 за перфектан скор 6-0.

Извор: Б92