latinica  ћирилица
08/02/2018 |  08:39 ⇒ 08:55 | Аутор: РТРС

Бродарац није успио против Јунајтеда

Омладински тим Бродарца није успио да се пласира у осмину финала Лиге шампиона, пошто је поражен од Манчестер Јунајтеда резултатом 2:0.

Бродарац је био на добром путу да дође до историје послије елеминицаије Макаби Хаифе и Субартала, али су се "Ђаволи" пласирали међу осам најбољих.

Бродарац је био бољи ривал на терену, имао више лопту у свом посједу, али је Јунајтед ипак стигао до побједе уз доста среће и једине двије ситуације пред голом домаће екипе.

Београђани су добро започели меч и у уводних десет минута имали неколико покушаја, али је казна услиједила у 18. минуту када је Бонен затресао мрежу за вођство од 1:0.

Манчестер је преузео контролу и у 29. минуту дуплирао предност. Може се рећи да је срећа погледала госте. Лопта је закачила једног играча Бродарца, шутирао је Ворен, а лопта се од главе Иванчевића одбила у мрежи домаће екипе за вођство од 2:0.

У наставку меча Јунајтед је нападао, Бродарац је имао неколико шанси, али је тек у финишу меча озбиљније припријетио. Покушавали су Митровић, Бабовић, али је одличан на голу био Фојтичек.

Иако нису успјели да се пласирају међу осам најбољих, утакмица Бродарца и Јунајтеда испраћена је пред око 4.000 људи на крову ТЦ стадиона.

Утакмица на стадиону Вождовца почела је минутом ћутања у знак сјећања на фудбалере Јунајтеда који су погинули прије 60 година у паду авиона убрзо послије полијетања са минхенског аеродрома.

Извор: Агенције