latinica  ћирилица
08/02/2018 |  08:45 | Аутор: РТРС

Пада оптужница за убиство Стамболића и покушај убиства Драшковића!?

Апелациони суд укинуо рјешење Специјалног суда Србије којим је одбијен захтјев одбране за ново суђење за убиство Ивана Стамобилића и покушај убиства Вука Драшковића.
Учесници атентата на Драшковића ослобођени оптужби - Фото: илустрација
Учесници атентата на Драшковића ослобођени оптужбиФото: илустрација

Из Апелационог суда Србије саопштено је да је, у жалби одбране која је прихваћена, достављен оригинални љекарски документ који није био познат у вријеме су]ења, а који ће морати да буде размотрен при новом одлучивању.

По наводима адвоката одбране, на рукавици, за коју се претпоставља да је користио атентатор на Драшковића у Будви 2000, изолован је биолошки траг нулте крвне групе, док Бранко Берчек који је осуђен на 40. година затвора за то дјело, има крвну групу АБ.

"Апелациони суд сматра да се закључак Специјалног суда од 30. новембра прошле године не може прихватити као правилан јер Специјални суд "није предузео ништа да провери аутентичност доказа већ је оцијенио да је неовјерена фотокопија очигледно неподобан доказ", наводи се у закључку Апелационог суда.

Уколико би био прихваћен захтјев одбране, то зби начило ново суђење, али би се у том поступку изводили само нови докази.

Извор: Б92