latinica  ћирилица
08/02/2018 |  10:06 | Аутор: РТРС

Ђокић: Потребан закон о поријеклу имовине

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић сматра да је потребно усвојити закон о поријеклу имовине, прије свега, због тога да би се сви који врше власт суочили са тим питањем и да би био омогућен процес анализе имовине.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"И на крају, да разбијемо табуе да је свако ко има нешто то стекао на криминалу. Јер, ни то није тачно. Многи су све стекли марљиво радећи, као што има и оних који нису", истакао је Ђокић. 

Он је оцијенио да су потребне сталне реформе у законима који уређују област привреде, попут закона о привредним друштвима, који морају бити усвојени.

"Морамо стварати амбијент за веће инвестиције јер је Република Српска данас у бољој позицији, па се може борити за такве програме. Прије двије године смо били у кризи, али сада можемо говорити о реформама", нагласио је Ђокић и поручио да ће се борити за законе који ће омогућити бржи економски раст и ново запошљавање.

Када је ријеч о предстојећим општим изборима, Ђокић је навео да ће СП вјероватно бити у саставу коалиције, али да партија још није донијела коначне одлуке иако се разговара о томе.

"Показали смо се као одговорна коалиција која је у стању да извршава преузете обавезе према грађанима, али и као коалиција која унутар себе може да се договори о важним питањима и усвоји политике од општег интереса", сматра Ђокић и додаје да није тешко постићи договор са СНСД-ом и лидером Милорадом Додиком, већ је теже реализовати оно што договоре.

Ђокић је најавио да ће вјероватно бити кандидат и да ће СП имати кандидате за све функције на изборима, и појединачне за члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, али да су и спремни да разговарају у оквиру коалиције и усагласе заједнички приступ.

Ђокић је рекао да на изборима очекује нови успјех и већу подршку јер сматра да људи препознају оне који се боре за развој.

"Анкете говоре да имамо већи проценат подршке у поређењу са периодом пред опште изборе 2014. Поставили смо и веће циљеве, увјерени смо да имамо капацитет да их и остваримо, а то нам показује и стање на терену. Константно се реформишемо", каже лидер СП-а.

Он је нагласио да Републику Српску за 20 година види као још развијенију и аутономнију, заштићену, као заједницу која даје допринос развоју региона, као примјер успјеха и резултат посвећености људи који у њој живе и који је воде.

Ђокић је поновио и да у Србији, али у Републици Српској, треба да буде подигнут споменик Слободану Милошевићу јер се, како је навео, борио за мир, да Југославија не склизне у рат и желио да заштити српски народ који је живио у свим републикама.

Извор: СРНА