latinica  ћирилица
08/02/2018 |  11:23 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Британски парламент пун сексуалних манијака

Скоро свака пета особа запослена у британском парламенту доживјела је или је била свједок сексуалног малтретирања на послу у протеклих годину дана, наводи се у најновијем истраживању.
Минута шутње у британском парламенту - Фото: Screenshot
Минута шутње у британском парламентуФото: Screenshot

У извјештају парламентарног панела, који је објављен данас, наводи се да је више од једне трећине, односно скоро половина жена, пријавило у истом периоду несексуално малтретирање и злостављање.

Извјештај је састављен након низа оптужби за прекршаје у британској политици, од непрописног понашања до неумјесног пипања и силовања. Жртве су своја искуства пренијеле панелу посланика који је истраживао проблем сексуалног малтретирања и злостављања у британском парламенту након низа оптужби које су испливале у јавност послије скандала са америчким филмским продуцентом Харвијем Вајнстајном.

Панел састављен од представника различитих странака позвао је на усвајање низа мјера ради боље заштите и подршке особљу и члановима парламента, укључујући нови кодекс понашања и успостављање независне и поуздане процедуре подношења пријава. Утврђено је да су жене у двоструко већем броју од мушкараца пријавиле случајеве малтретирања и злостављања.

Извор: СРНА