latinica  ћирилица
08/02/2018 |  12:44 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Изетбеговић: Нису Бошњаци срушили Мостар и направили конц - логоре, већ Хрвати!

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић одбацио је тврдње предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића, да демографска доминација Бошњака пријети успоставом исламске државе у БиХ.
Човић - Изетбеговић - Фото: ТАНЈУГ
Човић - ИзетбеговићФото: ТАНЈУГ

Изетбеговић је рекао да су Човићеве изјаве рециклажа старе тезе од 1983. и тзв. Сарајевског процеса на којем се, под оптужбом за контрареволуционарно дјеловање, судило групи муслиманских интелектуалаца предвођених Алијом Изетбеговићем.

Каже да циљ Човића, односно ХДЗ-а, није територијална подјела БиХ "иако се и тиме пријети", него "подјела изборне базе" односно РТВ система, институција, министарстава...

"Зато је Драган Човић кренуо у напад с тезом о 'радикалној бошњачкој десници' и 'намјерама стварања исламске државе на тлу БиХ'. Наравно да такво што не постоји, али постоји радикална хрватска десница и пресудом Хашког трибунала утврђени удружени злочиначки потхват. Стога, по њиховој логици, вриједи покушати Изетбеговића и Бошњаке ставити у позицију да се бране и правдају. Одговорио сам да нису Бошњаци направили удружени злочиначки потхват, срушили Мостар и направили конц-логоре у Херцеговини, да нисмо ми дигли мјесец и звијезду над Мостаром, већ је подигнут криж!", истакао је Изетбеговић.

Извор: Независне новине

.