latinica  ћирилица
08/02/2018 |  13:15 ⇒ 14:04 | Аутор: РТРС

Бањалука: За нови вртић у Росуљама 70.000 КМ

У Бањалуци је данас потписан уговор о донацији 70.000 КМ за реконструкцију градског простора у нови дјечији вртић у насељу Росуље, који би требало да прими тридесетак малишана.
За нови вртић у Росуљама 70.000 КМ - Фото: СРНА
За нови вртић у Росуљама 70.000 КМФото: СРНА

Уговор су потписали градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, предсједник Удружења осигуравајућих друштава у Републици Српској Миломир Дурмић и директор Привредне коморе Српске Драгица Ристић.

Вртић ће бити отворен уз постојећи вртић "Лана", а средства за реконструкцију простора обезбиједило је Удружење осигуравајућих друштава у Републици Српској.

Радојичић је након потписивања уговора рекао новинарима да је Град опредијељен да и у овој години настави сарадњу са друштвено одговорним компанијама.

- Помоћ и донација коју обезбјеђује ово удружење омогућиће нам да један од простора намијењених за проширење вртићких капацитета обновимо и добијемо нови вртић, радног назива "Лана 2" - навео је Радојичић.

Он је истакао да ће Удружење водити и процедуру избора извођача, што ће убрзати поступак и омогућити брже отварање једног од нових вртићких простора у Бањалуци.

Радојичић је нагласио да је Град прошле године намијенио три простора у Росуљама, Обилићеву и Старчевици за проширење капацитета Центра за предшколско васпитање и образовање, с обзиром на то да постоји велика потражња и да много дјеце чека на смјештај у вртићима.

Ристићева је изразила задовољство што је Привредна комора имала прилику да се институционално придружи овој активности.

- Као институционални представник Удружења осигуравајућих друштава, које окупља 25 чланова друштава за осигурање, радује нас ова позитивна активност која нас је пратила и прошле године захваљујући градоначелнику и Градској управи - додала је Ристићева.

Дурмић каже да је Удружење осигуравајућих друштава препознало активности градоначелника Бањалуке и локалне заједнице и одлучило да дио новчаних средстава, која по основу чланства користе за потребе Удружења, одвоје за реконструкцију вртићког простора.

- Свако наше друштво, у својим локалним заједницама, понаша се као друштвено одговорно и учесници су многих хуманитарних акција. Подршком обнови вртића жељели смо то да покажемо и институционално - рекао је Дурмић.

Он је навео да су прикупили одређени број понуда и да ће ускоро потписати уговор са извођачем радова.

Начелник градског Одјељења за комуналне послове Петар Билчар истакао је да ће грађевинска дозвола бити правоснажна за 10 дана.

За завршетак радова потребно је два мјесеца, након чега слиједи набавка опреме за вртић.

Извор: СРНА