latinica  ћирилица
08/02/2018 |  14:22 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

Одгођено изјашњавање о амандманима на измјене Закона о платама

Комисија за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ одгодила је на данашњој сједници изјашњавање о амандманима на Приједлог закона о измјенама Закона о платама и другим накнадама у институцијама БиХ који је по скраћеном поступку предложио Савјет министара.
Дом народа Парламента ФБиХ - Фото: СРНА
Дом народа Парламента ФБиХФото: СРНА

Комисија је затражила да Министарство финансија и трезора БиХ до наредне сједнице овог тијела сачини анализу посљедица примјене предложених измјена на Закон о платама и другим накнадама у институцијама БиХ, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Усвојен је извјештај о извршеној ревизији учинка о теми "Благовременост поступака јавних набавки у институцијама БиХ", а к знању је примљен извјештај о преструктурисањима расхода институција БиХ унутар буџетских расхода за период јануар-септембар прошле године који је доставило Министарство финансија и трезора БиХ.

Примљена је к знању информација о расподјели и коришћењу средстава текуће буџетске резерве за период јануар-септембар 2017. године коју је доставило Министарство финансија и трезора БиХ.

К знању је примљен и допис Радио-телевизије БиХ - реализација закључка са 43. сједнице Комисије за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Чланови Комисије к знању су примили и информацију Министарства правде БиХ о реализацији препорука из извјештаја ревизије учинка "Управљање грантовима у институцијама БиХ".

Усвојен је оријентациони радни план Комисије за финансије и буџет Дома народа парламента БиХ за 2018. годину.

Извор: СРНА