X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
С љубављу храбрим срцима банер
09/02/2018 |  08:28 ⇒ 08:40 | Извор: РТРС

Пронашао 6.760 евра у донираном капуту

Дански добровољац у продавници за донирану робу нашао је у џепу капута који је спремао за продају свежањ новчаница у вриједности од 6.761 евра.
Еври - Фото: РТС
ЕвриФото: РТС

Јенс Ерик Кристенсен рекао је за регионални лист да је сређивао донирану одјећу као што ради неколико пута недјељно као добровољац цркве у мјесту Соре, 80 километара западно од Копенхагена.

Он је рекао за данашње издање листа Дагбладет Рингстед ог Сјаеландске да је, како се обично ради, провјеравао да ли капут има дугмиће, да ли раде рајфершлуси и провјеравао џепове, када је примијетио џеп са избочином у коме је нашао свежањ новчаница, а не марамице или згужване папире, што је очекивао.

Одмах је то пријавио полицији, рекао је он и додао да није ни помислио да то не пријави. Признао је за лист да је био мало потресен тим што је нашао.

"Почнеш да размишљаш како је новац стигао до капута, да ли је то нека старија госпођа штедила новац, или је то црни новац, или новац од дроге", рекао је он.

Представник полиције је саопштио да желе да нађу правог власника капута и новца и да онај ко мисли да јесте треба да се јави полицији.

Извор: Независне новине