latinica  ћирилица
09/02/2018 |  10:49 ⇒ 11:17 | Аутор: РТРС

Приједор - Премијерно одиграна представа "Филм је готов"

Чланови Драмског студија "Живко Десница" су у Позоришту Приједор премијерно одиграли представу "Филм је готов" која говори о проблему вршњачког насиља, према тексту америчког писца Вилијама Мастросимонеа.
Приједор - одиграна представа "Филм је готов" - Фото: СРНА
Приједор - одиграна представа "Филм је готов"Фото: СРНА

Режисер представе Белинда Божичковић рекла је након синоћне премијере да је радња веома блиска садашњем тренутку.

"Треба радити овакве представе које ће свима да отворе очи. Вршњачко насиље је све присутније у друштву. О томе треба да се говори. Пред тим често затварамо очи", навела је Божичковићева, која је глумица и студент позоришне режије.

Она је изразила задовољство синоћњим одзивом публике, као и наду да ће представу погледати што више школараца и њихових наставника.

Дана Полетан, која глуми у представи, рекла је да комад шаље битну поруку - да о насиљу не треба ћутати и да на тај проблем треба обраћати много више пажње.

"Судећи по реаговању публике током премијере, изгледа да смо урадили веома добру представу", истакла је она.

Текст је инспирисан истинитим догађајем, када је 1998. године дјечак у САД убио пет вршњака у школи, а потом оца и мајку.

У представи играју још и Слађана Бувач, Тијана Дошен, Катарина Балабан, Ивана Кесић, Милован Срдић, Тања Пиљић и Василије Пачариз.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош истакао је да су полазници Драмског студија "Живко Десница" и прошлогодишње Школе глуме у потпуности оправдали тврдње да је ово једна од најталентованијих генерација.

Ово је пета премијера у 65. позоришној сезони, а прва реприза представе заказана је за 13. фебруар.

Извор: СРНА