latinica  ћирилица
09/02/2018 |  14:25 ⇒ 14:29 | Аутор: РТРС

Дејана одвела Србију у плеј-оф за попуну Свјетске групе!

Дејана Радановић савладала је Екатерину Горгодзе и одвела Србију у плеј-оф за попуну Свјетске Б групе Фед Купа Евро-афричке зоне!
Дејана Радановић (Фото: Marija Lukač/privatna arhiva) -
Дејана Радановић (Фото: Marija Lukač/privatna arhiva)

Претходно је Олга Даниловић донела вођство Србији против Грузије у Талину, да би Дејана направила велики преокрет за славље Српкиња у Талину – 2:6, 7:5, 6:4.

Радановићева, иначе 264. играчица свијета, лоше је почела претрпишви брејк већ на самом старту, што је ривалка максимално искористила и лако стигла до вођства у сетовима.

Деловало је да ће Грузија ипак успјети да изједначи, односно да одлука падне у окршају дублова двију земаља, али се двадесетједногодишњи дејвојка из Зрењанина ниједног тренутка није предавала и потпуно заслужено успјела да врати два брејка, спаси двије меч лопте и преокретом стигне до изједначења.

Није ни Екатерина жељела да одустане, али је овога пута српска играчица имала одговор на њен сваки напад и поново је у кључном тренутку успјела да врати брејк.

Сервирала је Горгодзе за великих 5:3, али је Дејана заиграла максимално агресивно и са два брејка у низу стигла до велике побједе.

Извор: Б92