latinica  ћирилица
09/02/2018 |  16:42 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Предсједништво СДС-а о предстојећим изборима

У Брчком је данас одржан састанак Предсједништва Српске демократске странке на којем је разговарано о активностима које ће бити предузете с циљем што квалитетније припреме за предстојеће изборе.
Вукота Говедарица - Фото: СРНА
Вукота ГоведарицаФото: СРНА

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је након састанка да су данас обављене редновне консултације са свим члановима Предсједништва странке, а које се тичу кандидата који треба да остваре добре резултате на изборима.

"Данас смо се договарали на који начин и с ким ћемо доћи до побједе, јер нема никакве сумње да су кандидати које је СДС избацила озбиљни људи који могу да спроводе озбиљну политику, а Републици Српској је то потребно", нагласио је Говедарица.

На питање новинара да ли је СДС већ одлучио ко ће бити кандидат за предсједника Републике и члана Предсједништва БиХ и хоће ли они бити из странке или у оквиру Савеза за промјене, Говедарица је рекао да СДС има јако добру сарадњу са коалиционим партнерима, те да не сумња у квалитетан договор.

"Сасвим је извјесно да ћемо имати заједничке кандидате. Младен Иванић је један од два кандидата за предсједника Републике Српске, а што се тиче кандидата из СДС-а Мирка Шаровића и Миће Мићића, не треба пуно говорити о квалитету тих људи, то су веома важне политичке личности, а и ја, као човјек који већ годину дана води странку, сам у ужем избору, али о томе ћемо одучивати на сједници Главног одбора који ће бити у фебруару" рекао је Говедарица.

Говедарица је додао да вјерује да ће Главни одбор изаћи са по једним приједлогом и да ће одлуке бити усаглашене.

Састанку су присуствовали и замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић, министар безбједности БиХ Драган Мектић, посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић, градоначелник Бијељине Мићо Мићић и начелник општине Лопаре Радо Савић.

Извор: СРНА