X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/02/2018 |  19:06 | Извор: РТРС

Беванда: Очекивана одлука Извршног одбора ММФ-а

Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда изјавио је Срни да је одлука Извршног одбора Међународног монетарног фонда о исплати друге транше проширеног аранжмана са БиХ очекивана, јер уз повољне кредите укључује и спровођење важних реформи на које се, због неких разлога, власти тешко одлучују без обзира што је позната њихова добробит.
Вјекослав Беванда (Фото: sutra.ba) -
Вјекослав Беванда (Фото: sutra.ba)

"ММФ даје најјефтинији новац којег прате реформе и то су разлози због којих нам је неопходна сарадња с овом међународном финансијском институцијом", рекао је Беванда.

Он је подсјетио да је Министарство финансија и трезора БиХ завршило све припремне радње које претходе исплати транше ММФ-а у складу са прописаним процедурама, тако да новац може бити уплаћен на рачун Централне банке БиХ и даље ентитетима.

Извршни одбор ММФ-а одобрио је БиХ исплату друге транше Проширеног аранжмана у износу од око 74,6 милиона евра. Укупни износ до сада дозначених средстава износи 149,3 милиона евра.

Средства ММФ-а се у омјеру двије трећине Федерацији БиХ и једна трећина Републици Српској пребацују на рачуне ентитетских влада.