latinica  ћирилица
10/02/2018 |  12:51 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

Стаменковски: Мектић сам себе дискредитује у српској јавности

Предсједник Српског сабора "Заветници" Стефан Стаменковски оцијенио је да министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића "не би требало озбиљно доживљавати, јер он све што ради, ради да би испунио жеље налогодаваца и оних који су га инкорпорирали у институције система такозване БиХ".
"Заветници" - Фото: РТРС
"Заветници"Фото: РТРС

Коментаришући Мектићеву изјаву да "Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници", Стаменковски је рекао да је можда и добро да се од њега чују овакве ствари да би он сам себе до краја дискредитовао у свакој јавности, па и српској.

Он је истакао да је интересантно да се то дешава пред предстојеће изборе у БиХ и Српској и у тренутку када западни фактор сасвим јасно жели да дестабилизују и Републику Српску и Републику Србију.

"Мектић као шеф Изборног штаба СДС-а, вјероватнио, износи и став своје партије по том питању и мислим да би грађанима Републике Српске требало потпуно да буде јасно када дају неком поверење, заправо ко стоји иза тога и какве принципе, начела и политике заступа", закључио је предсједник Српског сабора "Заветници"

Он је додао и да су "у вријеме Отоманске империје, док су наши крајеви били под окупацијом Турака, такве људе називали потурице".

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић сматра да "Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници". Мектић је за "Вечерњи лист", издање за БиХ, рекао да "постоје релевантни документи који доказују геноцид и да Срби морају то признати".

Извор: Срна