latinica  ћирилица
10/02/2018 |  14:03 ⇒ 21:23 | Аутор: РТРС

У недјељу пријеподне слаб снијег, послијеподне престанак падавина

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу ће пријеподне бити слаб снијег и хладније, а послијеподне се очекује престанак падавина, уз дневну температуру ваздуха до пет степени Целзијусових.

Ујутру и пријеподне биће облачно уз слаб снијег, на југу Херцеговине претежно суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус три до нула, у вишим предјелима од минус шест, на југу до три степена Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од нула до пет, на југу око 10, у вишим крајевима од минус три степена Целзијусових.

Средином дана падавине престају у већини предјела, само ће на југоистоку и даље провејевати слаб снијег. Поподне у свим предјелима биће без падавина.

Увече и у ноћи доћи ће до разведравања уз све хладније вријеме.

Вјетар ће бити слаб сјеверозападног смјера, а у Херцеговини и југозападу прије подне биће умјерена бура која ће у другој половини дана ослабити саопштио је Федерални хидрометеоролошки завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус седам, Мраковица и Кнежево минус два, Хан Пијесак и Мањача минус један, Калиновик, Крупа на Уни и
Котор Варош нула, Бијељина, Зворник, Мркоњић Град, Рибник, Србац, Источно Сарајево и Сарајево један, Бањалука, Нови Град, Приједор, Шипово и Крупа на Врбасу два, Вишеград, Гацко, Добој и Соколац три, Невесиње, Тузла и Сребреница четири, Рудо и Бугојно пет, Билећа девет, Требиње 10, Мостар 11, Неум 12 степени Целзијусових.

Извор: СРНА