latinica  ћирилица
11/02/2018 |  16:50 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Не стишава се "бура" због изјаве градоначелника Добоја о дискриминацији (ВИДЕО)

Након што је дигао на ноге наставнике ОШ "Доситеј Обрадовић", градоначелник Добоја Обрен Петровић тврдњом да у тој школи има међунационалних проблема, пробудио је и опозицију.
Добој - школа - Фото: РТРС
Добој - школаФото: РТРС

Реагује СНСД тврдећи да Петровић под притиском бошњачких странака, жели да са мјеста директора, уклони дијете погинулог борца.

Петровић је, тврди опозициони СНСД, под притиском бошњачких партија, а јавна тајна је да неки од њих желе мјесто директора у тој школи. Кажу да је пребацивање лоптице на локану скупштину његова самовоља, а потврду о томе тражиће од ресорног министарства.

- Директор у тој школи је једини директор дијете погинулог борца па постављамо питање јел то можда проблем. Сутра ћемо упутити допис министарству управе и локалне самоуправе гдје ћемо тражити мишљење ресорног министарства да ли локална скупштина може и по ком основу разматрати информацију у ОШ Доситеј Обрадовић, што је по нама самовоља градоначелника - каже Сања Вулић, предсједница Клуба одборника СНСД-а у Скупштини Града Добоја.

На Петровићеве изјаве да у школи има међунационалних проблема и да би о томе требала да расправља Скупштина града, бурно су реаговали наставници одбацујући те тврдње као нетачне, затраживши да им се јавно извини.

- Заиста вјерујте ми, никад нисам примијетила нити доживјела било какву увреду, поглед или било шта на тој основи - каже Едина Мешић, учитељица.

Умјесто извињења Петровић је у појединим медијима открио позадину његових тврдњи о међунационалним проблемима.

Своју оштрицу усмјерио је против директора школе Ведрана Глигорића, иначе одборника СП-а.

- Желим да се извиним ученицима, просвјетним радницима и родитељима што имају таквог директора, који је на челу такве установе. По националној структури он не би требало да буде директор, него Бошњак, с обзиром да у школи има преко 60 одсто ученика друге националности - каже Обрен Петровић.

Говорио је градоначелник и о неким изјавама директора школе, наводно упућеним против Бошњака, а опозиција у свему види Петровићев притисак на Ведрана Глигорића који је као одборник Социјалистичке партије, жестоки критичар Петровићеве власти у Добоју. О свему овоме Глигорић се није оглашавао.