latinica  ћирилица
12/02/2018 |  09:15 | Аутор: РТРС

За Даниловића 250.000 евра

Фудбалер Владан Даниловић друга је највећа продаја бањалучког Борца пошто га је клуб из Платонове продао менаџерској агенцији за 250.000 евра. Према Трансфермаркт.де, Борац је највише зарадио на продаји Дарка Малетића, који је у љето 2011. отишао у Актобе за 300.000 евра.
За Даниловића 250.000 евра - Фото: nezavisne novine
За Даниловића 250.000 евраФото: nezavisne novine

Борац ће ове седмице инкасирати 100.000 евра као капару, а млади везиста ће до љета остати у црвено-плавом дресу. Неименована агенција се обавезала да у том периоду на себе преузме исплату "свих принадлежности према Даниловићу". Преосталих 150.000 евра на рачун нашег клуба лећи ће на љето. Клуб из Платонове улице такође има права на 10 одсто од сљедећег Даниловићевог трансфера.

"На љето ћемо све транспарентно да објавимо пошто је такав уговор са менаџерском агенцијом. Све ће бити објављено када буде уплаћена и посљедња рата уговора", рекао је Вицо Зељковић, потпредсједник клуба.

Овај новац ће добро доћи клубу који има дугове према Н/ФС БиХ, бившим играчима, тренерима..., а то све треба ријешити како би добили лиценцу за такмичење наредне сезоне у бх. елити.

"Новац ћемо искористити за плате радној заједници и омладинској школи. Потребно нам је и 150.000 КМ за лиценцу. Кад ово ријешимо, наредна лиценца не би требало да дође у питање јер смо већ доста тога очистили. Новац је тешко наћи јер људи не желе много да улажу, али ћемо побиједити као и прошле године", изјавио је Зељковић.

Из клуба су казали да су у овом прелазном року одбили понуде Олимпије, Црвене звезде и још неких клубова које нису биле задовољавајуће.

"Ова понуда је била најконкретнија и 100.000 евра очекујемо већ ове седмице. Ради се о озбиљној агенцији и вјерујемо да ће његов трансфер бити велики", рекао је потпредсједник клуба.

Он је нагласио да у потписаном предуговору нема ставке да млади везиста мора да игра у наставку сезоне.

"Нема такве ставке - може да игра, сједи на клупи или трибинама и неће бити пенала. Мишљење стручног штаба је да нам је потребан, а у исто вријеме ако процијене да је ван форме, може да не игра", рекао је Зељковић, који се осврнуо на то да је овај трансфер 50.000 евра мањи од рекордне продаје клуба:

"Ово је одличан посао. Малетић је имао одличан рејтинг када је одлазио, а Даниловић је за нас одиграо тек 17 утакмица у Премијер лиги и при том има само 18 година".

Осим продаје Даниловића, ангажовано је још једно појачање, па је на позајмицу из Зрињског стигао лијеви бек Лука Лучић. Њему уговор са Зрињским истиче на љето, па постоји могућност да са Борцем потпише дугогодишњи уговор.

Извор: Независне новине