latinica  ћирилица
12/02/2018 |  14:55 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Жунић: Мектић да се не бави темама које не разумије

Замјеник шефа посланичког клуба СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је да би Драган Мектић требало да престане да се бави стварима и темама које уопште не разумије и које су изван његовог капацитета, а да би као члан Савјета министара могао урадити нешто да Савјет министара испуни своје обећање дато на донаторској конференцији и уплати Сребреници два милиона КМ, и тако помогне свим грађанима те општине.
Игор Жунић - Фото: Screenshot/YouTube
Игор ЖунићФото: Screenshot/YouTube

Жунић је подсјетио да су владе Српске и Србије на донаторској конференцији за Сребреницу, одржаној још 2015. године, обећале укупно 13 милиона КМ, "што је све већ реализовано или је у фази реализације".

"С друге стране, Савјет министара је том приликом обећао само два милиона КМ, али су и то потпуно блокирали послије локалних избора и пораза Ћамила Дураковића и побједе Младена Грујичића за начелника општине. То показује да је и њихово тадашње обећање било искључиво политички мотивисано, а не у интересу те локалне заједнице и њених грађана", рекао је Жунић Срни.

Он је додао и да је "као и већина грађана Српске остао згрожен Мектићевим ријечима, али и коментарима на рачун Србије, и то датим за један хрватски медиј".

"Морам рећи и да сматрам индикативним да је Мектић овакве поруке упутио кроз један хрватски медиј, и то непосредно пред посјету предсједника Србије Александра Вучића Хрватској. Не би ме изненадило да су мотиви његових налогодаваца, између осталог, и додатни притисак на Вучића, Србију и српски народ уопште", закључио је Жунић.

Извор: СРНА