latinica  ћирилица
12/02/2018 |  15:28 | Аутор: РТРС

Успјешно реализовани пројекти у регији Бирач

Програм опоравка Сребренице, Братунца и Милића, као и пројекат Бирач резултирали су повећањем броја радних мјеста, развојем инфраструктуре, те приступа образовању и побољшању јавних услуга, оцијенили су данас министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, амбасадор Холандије у БиХ Реинот Каспар Вос и шеф дипломатске канцеларије Белгије у БиХ Вилијам Аселборн.
Општина Сребреница - Фото: РТРС
Општина СребреницаФото: РТРС

"Ријеч је о значајним развојним пројектима Владе Холандије на унапређењу укупног социоекономског опоравка ових регија, који се даље могу спроводити широм земље и бити платформа за интензивнији развој свих регија", истакао је Шаровић.

Програм опоравка регије Сребреница спроводи се од 2012. године и вриједан је око 45 милиона долара, док је пројекат Бирач, који се реализује у посљедњих пет година, усмјерен на рурални развој и вриједан је 5,2 милиона долара.

Амбасадор Вос и шеф дипломатске канцеларије Белгије изразили су подршку Шаровићевом раду и најавили интензивирање сарадње и нове важне пројекте, као што су пројекти водоснабдијевања у поједним градовима у БиХ, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

На данашњем састанку у Сарајеву било је ријечи о успјешној реализацију заједничких економских пројеката и потенцијалним новим пројектима и инвестицијама у БиХ.

Извор: СРНА