latinica  ћирилица
13/02/2018 |  17:45 ⇒ 14/02/2018 | 10:05 | Аутор: РТРС

За ратнохушкачку реторику нема мјеста у Српској; Салкићу умањена плата

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да перманентна ратнохушкачка реторика Рамиза Салкића, препуна лажи и дезинформација има за циљ дизање тензија у Српској и као таква овдје не може и неће проћи.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише Салкићеву тврдњу да предсједник Српске "ради на успостављању оружаних формација", Додик је рекао да је крајње вријеме да се Рамиз Салкић сам дисциплинује, да смањи доживљаје и припази шта прича, уважавајући функцију на којој се налази у Републици Српској.

- Ратнохушкачку реторику Салкић може да користи тамо гдје је она и рођена - у Сарајеву, код свог шефа Бакира Изетбеговића, а Република Српска то више неће дозволити - рекао је предсједник Републике Српске за Срну.

Због изношења ноторних неистина, Салкићу за 20 одсто умањења плата

Предсједник Републике Српске данас је наложио доношење рјешења о утврђивању основа плате којим је потпредсједнику Српске Рамизу Салкићу умањена плата за 20 одсто, саоштено је из кабинета предсједника.

У саопштењу се наводи да је одлука донесен "због Салкићевог изношења ноторних неистина које наносе немјерљиву штету угледу Републике Српске, из чијег буџета потпредсједник Салкић прима плату".