latinica  ћирилица
14/02/2018 |  07:46 ⇒ 08:06 | Аутор: РТРС

Мокри и клизави коловози

Слаб снијег јутрос пада на подручју Мркоњић Града и Кнежева, али не утиче битније на одвијање саобраћаја, док се на осталим путевима у Републици Српској вози по мокрим и клизавим коловозима.
зима, снијег - Фото: РТРС
зима, снијегФото: РТРС

Због ниске јутарње температуре возаче из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на поледицу у вишим предјелима и преко планинских превоја, као и на прилазу мостовима и тунелима.

Дежурне екипе предузећа за путеве су на терену и интервенишу на дионицама путева гдје је потребно.

На дионицма у усјецима и поред камених косина чести су одрони.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме која је и законски обавезна.

На дионици магистралног пута Бањалука-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

За вријеме извођења радова саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Због радова на изградњи кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

Због санационих радова, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-граница Републике Српске/Брчко дистрикта /Брчко један/ и граница Републике Српске/Брчко дистрикта /Брчко два/-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

Због изградње кружне раскрснице "Ребровац", на дионици магистралног пута Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/ и дионици Бањалука /Ребровац/-Челинац /укрштање магистралног пута и Булевар Степе Степановића/ измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току су радови на изградњи водовода на подручју насеља Шњеготина, општина Челинац, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионици регионалног пута Укрина-Клупе.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на дионици регионалног пута Обудовац два-Лончари.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, на дионицама Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, на локалитету Српских Топлица.

У току су радови на изградњи новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До.

Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом сигнализацијим.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралним путевима Купрес-Шујица и Гламоч-Млиниште на подручју ФБиХ мјестимично има мањих наноса снијега, а видљивост је због магле смањена на путном правцу Коњиц-Дрежница.

Због активног клизишта на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница на локалитету Бан Брдо саобраћај се одвија претицајном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничним прелазима Изачић и Велика Кладуша.

Извор: Срна