latinica  ћирилица
14/02/2018 |  11:23 | Аутор: РТРС

Дан државности Србије обиљежен у Словенији

Амбасада Србије у Словенији организовала је у уторак свечани пријем поводом Дана државности и уставности Републике Србије.
Амбасада Србије у Словенији-архива - Фото: Screenshot
Амбасада Србије у Словенији-архиваФото: Screenshot

Том приликом амбасадорка Србије Зорана Влатковић поручила да су односи између двије земље на највишем нивоу.

"На нашем путу ка ЕУ пријатељи су нам веома значајни, а Словенију видимо као правог и искреног пријатеља. У нашим крајевима, пријатељства се чувају и негују и то ћемо са задовољством наставити. Словенија је један од најзначајнијих економских партнера Србије, са великим бројем инвестиција, преко 1.500 словеначких фирми у Србији упошљава 25.000 радника, а посљедњих година свједоци смо и све већих инвестиција српских фирми у Словенији", нагласила је амбасадорка Србије.

Она је додала да грађани Словеније српске националности дају велики допринос словеначком друштву, нагласивши да је поносна на велику српску заједницу која живи у Словенији и која је добро интегрисана, преносе "Штајерске новице".

"Радници, љекари, инжењери, умјетници и спортисти дају велики допринос словеначком друштву и наша је жеља да они и даље буду лојални грађани Словеније, али и да чувају и негују своју културу, писмо и традицију," рекла је амбасадорка Влатковић у обраћању поводом Дана државности Србије.

Свечаном пријему у амбасади Србије присуствовале су бројне угледне личности и званичници из свијета дипломатије, политике, друштва, као и представници вјерских заједница.

Извор: Танјуг