latinica  ћирилица
14/02/2018 |  11:43 ⇒ 15:27 | Аутор: РТРС

Путин честитао Вучићу и грађанима Дан државности

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу Дан државности, пожељевши му добро здравље и успјех, а свим грађанима Србије благостање и просперитет.

Путин је у писму-честитки, које је Вучићу предао амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, оцијенио да су руско-српски односи, који се заснивају на давним традицијама пријатељства и духовне блискости на високом нивоу, као и да се шири политички дијалог и плодна сарадња у различитим областима.

"Топло се присјећам нашег недавног састанка у Москви, конструктивних и садржајних разговора. Рачунам да ћемо наставити да заједно радимо на даљем унапређењу цјелокупног комплекса билатералних односа за добробит братских народа наших земаља", наведено је у писму.

Вучић и Чепурин сагласили су се да ће предстојећа посјета министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова Србији, приликом обиљежавања 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије, дати снажну потврду чврстог пријатељства двије земље и одредити приоритете будуће сарадње.

Амбасадор Русије оцијенио је да је званична посјета Вучића Хрватској важна за Србе који тамо живе и додао да очекује да се одрази на побољшање њиховог положаја, саопштено је из Прес-центра предсједника Србије.

Вучић је захвалио што је руски амбасадор у Хрватској присуствовао Великој народној скупштини Српског националног вијећа јуче у Загребу и тиме исказао бригу за положај тамошњих Срба.

Двојица саговорника размотрила су и могућности за повећање привредне сарадње Србије и Русије, с обзиром на побољшање економских показатеља у обје земље.

Они су оцијенили да ће предстојеће засједање Међувладиног мјешовитог комитета за сарадњу двије земље дати снажан импулс свеукупним економским односима.

Извор: СРНА