latinica  ћирилица
14/02/2018 |  12:26 | Аутор: РТРС

Добој - Лажним представљањем изнуђено 11.894 КМ

Полицијска управа Добој поднијела је извјештај Окружном јавном тужилаштву у овом граду против лица чији су иницијали З.А. из Зворника због сумње да је путем друштвене мреже извршило кривична дјела превара и изнуда, остваривши противправну корист од 11.894 КМ.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Сумња се да је лице З.А. у другој половини 2017. године путем "Фејсбука" ступило у контакт са оштећеним лицем са подручја Добоја, лажно му се представило и почело размјењивати поруке ради ступања у брак, након чега је оштећеног навело да уплати одређени износ новца ради упознавања те заједничког одласка у иностранство, саопштено је из добојске Полицијске управе.

Послије одређеног времена са различитих профила и уз различите пријетње, лице З.А. је од оштећеног тражило да уплати још новца на банкарски рачун и путем поште на име З.А, што је оштећено лице и учинило, те је у више наврата уплатило новац у укупном износу од 11.894 КМ.

Службеници полицијске управе Добој у сарадњи са полицијским службенциим ПУ Зворник, су 12. фебруара претресли стан и друге просторије, као и возило које користи З.А. и том приликом одузели мобилне телефоне, преносне рачунаре, СИМ картице, новац у различитим валутама, као и друге предмете који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Полицијски службеници ПУ Зворник су исти дан ухапсили лице З.А. и предали у надлежност Полицијске управе Добој.

Након криминалистичке обраде, лице З.А. је јуче уз извјештај о извршеном кривичном дјелу предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

Извор: СРНА