latinica  ћирилица
14/02/2018 |  18:33 ⇒ 15/02/2018 | 00:54 | Аутор: РТРС

Салкић тврди да предсједник нема право да му смањи плату (ВИДЕО)

Због рада против институција Српске и изношења ноторних неистина, потпредсједнику Републике Рамизу Салкићу, плата је и званично смањена за 20 одсто. Салкићу је рјешење уручено из Кабинета предсједника Републике.
Додик и Салкић (Фото: http://balkans.aljazeera.net ) -
Додик и Салкић (Фото: http://balkans.aljazeera.net )

Не може се радити против институција Републике Српске, а од тих истих институција примати плату. А потпредсједник Салкић управо то чини- ноторним неистинама и перманентним тенденциозним вијестима, наноси немјерљиву штету угледу Српске, образложио је налог за смањење плате потпредсједнику, предсједник Српске Милорад Додик.

- Не може се ширити прича о милитаризацији која уопште не постоји. Салкић је и раније заслужио такав однос - каже Додик.

Рјешење о смањењу плате услиједило је након што је Салкић за сарајевске медије, коментаришући набавку оружја за потребе МУП-а Српске, рекао како предсједник Српске ради на успостављању неке врсте оружаних формација, као и да те формације имају различите облике и различито се манифестују.

О тој теми данас није говорио, али је смањење платног коефицијента са 3,6 на 2,8 и припадајуће образложење, окарактерисао као покушај дисциплиновања и пријетњу њему лично, његовој породици и свим Бошњацима у Српској.

- Рамиз Салкић ће наставити истим темпом указивати на дискриминацију и неправду која се чини у РС против Бошњака и свих несрба. Не бојим се Додика, не бојим се његових пријетњи - рекао је Салкић.

На Салкићеве најаве, да ће "наставити истим темпом", предсједник Српске одговара да ратнохушкачку реторику Салкић може да користи тамо гдје је она и рођена- у Сарајеву, код свог шефа Бакира Изетбеговића.

- Република Српска то више неће дозволити. Овај пут плата му је умањена за 20 одсто, сљедећи ће бити можда и више - каже Додик.

И док Салкић тврди како предсједник Српске "нема право" да му смањи плату, у рјешењу, међутим, као законски основ наведена је Одлука о образовању Службе предсједника Републике, те Одлука о одређивању основа за обрачун плате изабраних, постављених и осталих запослених у Служби предсједника Републике. Овим рјешењем, ван снаге је стављено оно из новембра 2014. године, када је успостављен актуелни Кабинет предсједника Српске.