X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
14/02/2018 |  21:05 ⇒ 15/02/2018 | 09:07 | Извор: РТРС

Ватромет у Бањалуци у част Дана државности Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске уприличио је синоћ на Тргу Крајине ватромет поводом Сретења - Дана државности Републике Србије.
Ватромет - Фото: РТРС
ВатрометФото: РТРС

"Будући да је Србије матица српског народа, Дан државности на извјестан начин представља и празник Републике Српске. Заједничко прослављање битних датума за српски народ у Републици Српској и Србији је од националног значаја", наведено је у саопштењу из Кабинета предсједника.

Ватромет у Бањалуци у част Дана државности Србије (Фото: РТРС)

Предсједник Српске упутио је честитку предсједнику Србије Александру Вучићу поводом Дана државности Србије, истичући да Српска и Србија имају снажне и нераскидиве братске везе.

"Поводом Дана државности Србије, част ми је и задовољство да Вама и свим грађанима Србије упутим најискреније честитке. Република Српска и Србија имају снажне и нераскидиве братске везе, заједничку прошлост и тековине које баштинимо као симбол наше блиске повезаности и јединства", поручио је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је, због свега тога, снажна и просперитетна Србија од велике важности за мир, стабилност и напредак за све у Републици Српској, али и за цијели регион.

"У Републици Српској и њеним грађанима увијек ћете имати искреног и поузданог сарадника и пријатеља на путу даљег унапређења и развоја свеукупних односа Српске са матицом Србијом", наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Честитку поводом Дана државности Србије, српској премијерки Ани Брнабић, носиоцима највиших државних функција и грађанима, упутила је и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић.

Србија данас низом манифестација обиљежава Дан државности. Централна манифестација, којој ће присуствовати и предсједник и премијерка Српске, биће одржана у Орашцу.