latinica  ћирилица
15/02/2018 |  15:00 ⇒ 15:12 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске честитао рођендан професорки Аврамов

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку професорки Смиљи Аврамов поводом њеног стотог рођендана.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

"Велико ми је задовољство да Вам упутим искрене честитке поводом рођендана и пожелим добро здравље, срећу и успјех. Нека Вам овај посебан дан буде испуњен радошћу и да га проведете у добром расположењу са својим најближим. Срдачно Вас поздрављам и од срца желим свако добро", наводи се у честитки предсједника Српске.

Смиља Аврамов је рођена 15. фебраура 1918. године у Пакрацу. Дипломирала је на Правном факултету у Загребу 1947. године, а докторирала на Правном факултету у Београду 1950. године.

Усавршавала се и у Лондону, као и на америчким универзитетима Харвард и Колумбија.

Као редовни професор на Правном факултету Универзитета у Београду радила је у периоду од 1948. до 1985. године, а по позиву је предавала на водећим универзитетима широм Азије, Европе и Америке.

Годинама је била предсједник Свјетског удружења за међународно право, предсједник Свјетске конфедерације за мир и разоружање, члан Извршног одбора Удружења правника свијета за борбу против нуклеарног наоружања, члан Одбора за истраживање ратних злочина почињених у Вијетаму. Оснивач је Одбора за заштиту српског народа од Хашког трибунала.

Извор: СРНА