latinica  ћирилица
15/02/2018 |  15:51 ⇒ 15:51 | Аутор: РТРС

Иванић: Недопустиво да нико од званичника ФБиХ није осудио плакат

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић поручио је да је недопустиво да од званичних органа ФБиХ нема никакве осуде плаката са нацртаном мртвачком главом и натписом "четници" на згради Амбасаде Србије у Сарајеву, те позвао власти Сарајева и ФБиХ да осуде и расвијетле овај случај.
Младен Иванић - Фото: AFP
Младен ИванићФото: AFP

"Кривци за све нападе морали су да буду и откривени и кажњени, али, имајући у виду досадашњу праксу, нисам оптимиста да за то има воље", навео је Иванић.

Он је нагласио да плакат представља монструозну поруку која поново улива несигурност Србима у Сарајеву и Федерацији БиХ.

"И данашњи протести пред зградом Амбасаде Србије додатна су провокација. Недопустиво је да од званичних органа ФБиХ нема никакве осуде, што довољно говори о овоме", нагласио је Иванић.

Он је навео да плакат са нацртаном мртвачком главом уочи Дана државности Србије подсјећа на напад на предсједника Србије, тадашњег премијера, Александра Вучића, који је до данас остао нерасвијетљен.

"Ово је порука, осим Србима који овдје живе, да има снага којима није добродошло ништа што је српско и само је наставак досадашњих напада", нагласио је Иванић.

На улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву непозната лица залијепила су јуче плакат на коме је нацртана мртвачка глава, испод које пише "Четници костобацани".

У организацији Бошњачког покрета, којег предводи Сејфудин Токић, данас су испред зграде Амбасаде Србије у Сарајеву одржани получасовни мирни протести, а као разлог наведено је противљење заједничкој декларацији Србије и Републике Српске о очувању српског народа.

Извор: СРНА