X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
03/03/2018 |  08:23 ⇒ 10:28 | Извор: РТРС

Ледена киша створила проблеме возачима

Ледена киша која је падала у источним и сјевероисточним крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, те на ширем подручју Бањалуке створила је проблеме возачима, али је проходност задовољавајућа и саобраћај се одвија без застоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Зима (Фото:ПД Козара/twitter) -
Зима (Фото:ПД Козара/twitter)

На подручју Фоче магла је смањила видљивост на 30 до 50 метара, док је на ширем подручју Мркоњић Града веома изражена поледице.

Одрона јутрос има на дионицама Рогатица-Устипрача-Вардиште и Бродар-Рудо.

У вишим предјелима и преко превоја има угаженог и расквашеног снијега на коловозу, посебно преко Романије на путу Сарајево-Соколац, затим преко Рогоја на путу Трново-Фоча, те на путним правцима Фоча-Гацко преко Чемерна, Хан Пијесак-Власеница преко Хан Погледа, Мркоњић Град-Галмоч преко Млиништа, Котор Варош-Теслић преко Борја, Бањалука-Чађавица преко Мањаче и Бањалука-Кнежево-Турбе.

Због сњежних сметова и даље је за све категорије возила непроходан регионални путни правац Улог-Кланци преко превоја Морине.

Из Ауто-мото савеза напомињу да су дежурне екипе зимских служби на терену и да чисте и посипају путеве.

У Федерацији БиХ и даље је у прекиду одвијање саобраћаја на петљи Шићки Брод у Тузли због протеста грађана.

Успорено се саобраћа на дионицима на којима се изводе радови, гдје је саобраћај регулисан привременом сигнализацијом.

На дионици магистраног пута Бањалука-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем према Добоју у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака. За вријеме извођења радова саобраћај ће регулисати привремена сигнализација. Предвиђено је да радови трају до 14. априла.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор и на регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој. За вријеме извођења радова саобраћај регулише привремена сигнализација.

Кроз град Бијељину и даље је на снази обустава саобраћаја у улицама Српске војске и 27. марта због радова на магистралном путу Бијељина-Главичице. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због изградње водовода у челиначком насељу Шњеготина измијењен је режим одвијања саобраћаја на регионалном путу Укрина-Клупе. Предвиђено је да радови трају до 20. марта.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Обудовац два-Лончари. Радови на овом путном правцу требало би да трају до 30. јуна.

Због активираних клизишта једном саобраћајном траком саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се успорено саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

На регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До у току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, па се саобраћај одвија преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју дистрикта Брчко у току су радови на магистралном путу на дионцама Лончари-Брчко један граница Републике Српске и дистрикта и Брчко два граница Српске и дистрикта - Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

На подручју Бањалуке због изградње кружне раскрснице на Ребровцу, на магистралном путу према Челинцу измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У ФБиХ на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница, због активног клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је у десној цијеви тунела Игман, као и на мјесту радова, преусмјерен из возне у претицајну траку. Возачима се савјетује да на овој дионици возе смањеном брзином.

Због извођења радова на мосту Бојник, правац Сарајево сјевер-Сарајево запад саобраћај је на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку.

На регионалном путу Михаљи-Блидиње због неповољних временских услова на снази је забрана саобраћаја за возила масе веће од три и по тоне.

На граничним прелазима у БиХ задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.