latinica  ћирилица
03/03/2018 |  11:10 ⇒ 11:10 | Аутор: РТРС

Јеринић: У току организовање ресурса за санацију крова складишта у Крчмарицама

Замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић изјавио је да је у току организовање свих расположивих ресурса да би био саниран кров складишта Оружаних снага у касарни Крчмарице код Бањалуке, који се недавно урушио, те да су људи на терену.
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

Јеринић је навео да у урушавању није било повријеђених, да је ријеч о опасним материјама и да ће сви капацитети и људски ресурси Министарства одбране и Оружаних снага БиХ радити и преко викенда да би оцијенили шта је потребно.

Он је "Гласу Српске" изјавио да ће бити ангажована ватрогасна возила и хидрауличне маказе којима не располажу Оружане снаге, а потребне су за отклањање посљедица обрушавања крова и за санацију штете.

Јеринић је навео да ће ту бити деминери, инжењерија, људи из грађевинске струке и остали ресурси који су на располагању Оружаним снагама, те да се нада да ће бити санирано све што се десило.

Члан Заједничке комисије парламента БиХ за одбрану и безбједност Душанка Мајкић рекла је да је ријеч о неперспективном објекту, који је давно требало напустити.

"Средства на тој локацији су без контроле, заједно су перспективнас и неперспективна експлозивна средства и муниција, што представља проблем. Министарство одбране не ради на неопходном хитном сређивању тих складишта којих треба да буде четири умјесто садашњих десет", навела је Мајкићева.

Према њеним ријечима, очито је да Заједничка комисија нема основну контролну функцију због које је формирана.

"Глас Српске" пише да се урушио кров складишта Оружаних снага БиХ у Крчмарицама, у коме се налази око 70 тона минско-експлозивних средстава и муниције због чега је велика опасност због могућих експлозија.

У Канцеларији за односе с јавношћу Министарства одбране БиХ потврдили су да је кровна конструкција на једном од објеката за складиштење урушена због обилних сњежних падавина.

Извор: Срна