X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
03/03/2018 |  11:42 ⇒ 04/03/2018 | 11:36 | Извор: РТРС

Додик: Допринос лобиста значајан за Српску; Никаква корист од ДКП мреже (ВИДЕО)

Предсједник Републике Срспке Милорад Додик изјавио је да је задовољан ефектима лобирања у САД, те да је допринос лобиста веома значајан у заустављању ригидног понашања високих представника у БиХ.
Милорад Додик, предсједник Републике Српске - Фото: РТРС
Милорад Додик, предсједник Републике СрпскеФото: РТРС

Додик је истакао да је Српска сматрала да треба да уради оно што раде и друге земље и компаније.

"У најгорим временима за Републику Српску, када је америчко присуство овдје било веома снажно и одлучивало о одређеним стварима, Српска је изненада или неочекивано исклизнула у смислу заустављања сталног ревидирања њене надлежности, за што је био значајан и допринос лобиста", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Предсједник Српске изјавио да је Српска није имала никакве користи од дипломатско-конзуларне мреже БиХ, те да у њеном значајном дијелу има непријатељске структуре.

Додик је навео да се то јасно могло видјети недавно у Москви, када се амбасадор БиХ у Русији Мустафа Мујезиновић фотографисао са групом студената истичући ратну заставу такозване Републике БиХ.

"Чињеница је да дио средстава за ДКП мрежу, па и за амбасадора у Русији, обезбјеђује Република Српска, а од тога ништа не добија", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је додао да људи који руководе ДКП мрежом апсолутно нису радили свој посао, већ су се препустили инерцији.

"Није довољно да неко каже да ће покренути захтјев за смјену тог амбасадора, него га треба смијенити или не бити тамо у заједничким институцијама. То је начин рада, а не да се стално понижава Република Српска", поручио је Додик.

Према Додиковим, ријечима, каква је БиХ таква је и њена ДКП мрежа.