latinica  ћирилица
03/03/2018 |  12:53 ⇒ 21:25 | Аутор: РТРС

Школа нових лидера СНСД - велики допринос свеукупном политичком амбијенту (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да Школа нових лидера СНСД-а даје велики допринос свеукупном политичком амбијенту који ова странка покушава да изгради у Републици Српској.
Промоција друге генерације Школе нових лидера СНСД-а - Фото: СРНА
Промоција друге генерације Школе нових лидера СНСД-аФото: СРНА

"Тај амбијент треба да буде демократски, фер и коректан, али подразумијева и да се мора ратнички борити за идеје до краја и истрајати на њима, што је свакако најважнији циљ сваке политике", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Прије почетка промоције друге генерације Школе нових лидера СНСД-а, Додик је нагласио да је СНСД највећа и најмоћнија политичка организација у Српској у чијим је ревидираним списковима 186.000 чланова, те су партија која има одговорност за Републику Српску.

Додик је навео да странка његује овакав вид организовања будућих лидера искључиво зато да би припремили и додатно мотивисали младе људе да се укључе у организациони живот странке.

"Школа нових лидера показује веома добре резултате. Свима њима честитам зато што су претходних мјесеци на многим локалитетима широм Српске могли да се суоче са многим темама и спознајама и вјерујем да је њихов рад од користи", рекао је Додик.

Он је истакао да ће СНСД наставити да ради са свим генерацијама, јер је веома важно да се овом виду додатног специјализовања и образовања посвети пажња.

Предсједник Младих социјалдемократа /МСД/ Денис Шулић рекао је да је у руководство МСД од 17 чланова њих 11 прошло Школу нових лидера, што показује да је тај пројекат добар и за организацију МСД-а и за СНСД.

"Сигуран сам да ће млади људи који су завршили ову школу, сутра када се врате у своје општинске и градске одбора наставити даље да раде на идеји СНСД-а и да обезбиједе побједу странке на изборима ове године", поручио је Шулић.

Извор: Срна