latinica  ћирилица
03/03/2018 |  13:37 | Аутор: РТРС

Без Нејмара на Србију?

Бразилац данас на операцији, наступ у групној фази Мундијала неизвестан. Процена је да ће опоравак трајати око три месеца, СП почиње 14. јуна.
Нејмар - Фото: AFP
НејмарФото: AFP

Прије десетак дана селектор Бразила Тите је издиктирао стартну поставу за Мундијал (14. јун - 15. јул), а како ствари стоје, већ сада му је замисао пропала, због теже повреде Нејмара. Најбољи играч "кариока" заказао је за данас операцију стопала, и према проценама, опоравак ће трајати око три мјесеца, што значи да ће бити неизвјестан за групну фазу СП, и мечеве са Швајцарском (17. јун), Костариком (22. јун) и Србијом у трећем колу (27. јун).

Нападач ПСЖ је јуче слетио у Рио де Жанеиро, и кроз аеродромске просторије прошао је тако што су га сарадници гурали у колицима.

- Нејмар има озбиљну повреду стопала - рекао је јуче Родриго Ласмар, доктор бразилске селекције. - Захват ће бити обављен на клиници у Бело Хоризонтеу, а након тога ће пауза трајати око три мјесеца. Нејмар је утучен и тужан, али му је јасно да је операција једини излаз. Ријешен је да се максимално брзо опорави, а ми ћемо све учинити да му помогнемо у томе.

Најскупљи фудбалер планете се повриједио у недјељу на првенственом мечу против Марсеља (3:0), и у први мах су из ПСЖ саопштили да је повреда лакше природе. Чак су рекли да ће можда играти реванш осмине финала Лиге шампиона са Реалом у уторак. Међутим, анализе су показале да је кост сломљена, тако да је клупска сезона за фантастичног дриблера већ завршена.

Угледни француски "Екип" је отишао корак даље, и на насловној страни је јуче објавио слику Нејмара, уз коју стоји "Збогом Париз". То је јасна алузија на трансфер о којем се већ месецима пише по светским медијима, а то је одлазак Нејмара у Реал.

Извор: Новости