latinica  ћирилица
04/03/2018 |  10:51 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Додик гласао на изборима у Београду: Желимо јаку и стабилну Србију (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик гласао је данас на локалним изборима у Београду и поручио да гласањем жели да допринесе да Србија буде демократска и стабилна и остане снажан фактор стабилности у региону.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Србија је земља која је најважнија за регионалну стабилност и развој. Желим Србију која је посвећена развоју и бољитку и која је загледана и према Србима у окружењу, прије свега у Републици Српској", рекао је Додик новинарима послије гласања на бирачком мјесту 34 на Савском венцу.

Додик је рекао да Република Српска сматра Србију својом матицом и додао да је веома заинтересован за њену стабилност и снагу.

"Избори су у свакој земљи, па и Србији, један од облика доказа њене демократичности. Ово је важан дан за Београд и за Србију, као и друге општине у којима се одржавају избори како би се на легитиман начин добили народни представници који ће водити одређене заједнице у будућем времену", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске истакао је да већ други пут користи право да гласа на изборима у Србији, подсјетивши да је први пут гласао на парламентарним изборима.

Додик је истакао да право гласања користи у складу са законима Србије и поручио да је то право које жели да ојача.

Он је подсјетиои да се дуго година залаже да сви људи у Републици Српској имају право и на држављанство Србије.

"Ја не користим никаква друга права осим моја демократска права да могу да гласам. Не користим права ни социјалног, ни здравственог, ни пензионог, јер та права користим у Републици Српској. Ако је Србија дала могућност да на овај начин могу учествовати, ја то користим и ништа више", рекао је Додик.

Извор: СРНА